Priče iz depoa

Izložba „Priče iz depoa“ biće postavljena u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin od petka 5. juna 2020. godine. Posetioci će moći da je pogledaju tokom leta.

Izložba predstavlja prikaz odabranih predmeta iz svih odeljenja i zbirki unutar Narodnog muzeja Zrenjanin. Publici prikazuje eksponate koji su retko izlagani (ili gotovo nikada) i nisu uvršteni kao deo stalne postavke Muzeja. Predmeti koji su smešteni u depou, povremeno se koriste za potrebe monografskih ili tematskih izložbi, publikovanje, prigodna predavanja i kustoski istraživački rad. Kroz nekoliko kamernih postavki predstaviće se Prirodnjačko, Arheološko, Etnološko, Istorijsko (zbirke starije, novije i istorije sporta) i Umetničko odeljenje (zbirke primenje i likovne umetnosti), kao i Zbirka stare i retke knjige, koja se čuva kao deo Specijalne muzejske biblioteke. Cilj izložbe je da se predstavi celokupan rad muzejskih službi i odeljenja, i pored stalne postavke koja prezentuje najznačajnije, najreprezentativnije eksponate iz svih pomenutih oblasti zavičajnog nasleđa, publika stekne uvid i u bogate fondove koji nisu dostupni javnosti, a čuvaju se unutar muzejskih depoa.

Izložba je rezultat saradnje pomenutih odeljenja, Fotografskog odeljenja, Konzervatorsko-restauratorske, Tehničke i Pedagoško-informativne službe uz tehničku podršku i saradnju informatičara.
Autori izložbe su kustosi pomenutih odeljenja i službi.

Izložba će biti dostupna publici od petka, 5. juna 2020. godine. Svečano otvaranje izložbe neće biti održano zbog mera predostrožnosti zarad sprečavanja širenja epidemije.

Pročitajte ostale aktuelnosti

Narodni muzej Zrenjanin

Aktuelnosti