Приче из депоа

Изложба „Приче из депоа“ биће постављена у Салону Народног музеја Зрењанин од петка 5. јуна 2020. године. Посетиоци ће моћи да је погледају током лета.

Изложба представља приказ одабраних предмета из свих одељења и збирки унутар Народног музеја Зрењанин. Публици приказује експонате који су ретко излагани (или готово никада) и нису уврштени као део сталне поставке Музеја. Предмети који су смештени у депоу, повремено се користе за потребе монографских или тематских изложби, публиковање, пригодна предавања и кустоски истраживачки рад. Кроз неколико камерних поставки представиће се Природњачко, Археолошко, Етнолошко, Историјско (збирке старије, новије и историје спорта) и Уметничко одељење (збирке примење и ликовне уметности), као и Збирка старе и ретке књиге, која се чува као део Специјалне музејске библиотеке. Циљ изложбе је да се представи целокупан рад музејских служби и одељења, и поред сталне поставке која презентује најзначајније, најрепрезентативније експонате из свих поменутих области завичајног наслеђа, публика стекне увид и у богате фондове који нису доступни јавности, а чувају се унутар музејских депоа.

Изложба је резултат сарадње поменутих одељења, Фотографског одељења, Конзерваторско-рестаураторске, Техничке и Педагошко-информативне службе уз техничку подршку и сарадњу информатичара.
Аутори изложбе су кустоси поменутих одељења и служби.

Изложба ће бити доступна публици од петка, 5. јуна 2020. године. Свечано отварање изложбе неће бити одржано због мера предострожности зарад спречавања ширења епидемије.

Прочитајте остале актуелности

Народни музеј Зрењанин

Актуелности