Izložba „Priče iz depoa“ biće postavljena u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin od petka 5. juna 2020. godine. Posetioci će moći da je pogledaju tokom leta.

Izložba predstavlja prikaz odabranih predmeta iz svih odeljenja i zbirki unutar Narodnog muzeja Zrenjanin. Publici prikazuje eksponate koji su retko izlagani (ili gotovo nikada) i nisu uvršteni kao deo stalne postavke Muzeja. Predmeti koji su smešteni u depou, povremeno se koriste za potrebe monografskih ili tematskih izložbi, publikovanje, prigodna predavanja i kustoski istraživački rad. Kroz nekoliko kamernih postavki predstaviće se Prirodnjačko, Arheološko, Etnološko, Istorijsko (zbirke starije, novije i istorije sporta) i Umetničko odeljenje (zbirke primenje i likovne umetnosti), kao i Zbirka stare i retke knjige, koja se čuva kao deo Specijalne muzejske biblioteke. Cilj izložbe je da se predstavi celokupan rad muzejskih službi i odeljenja, i pored stalne postavke koja prezentuje najznačajnije, najreprezentativnije eksponate iz svih pomenutih oblasti zavičajnog nasleđa, publika stekne uvid i u bogate fondove koji nisu dostupni javnosti, a čuvaju se unutar muzejskih depoa.

Izložba je rezultat saradnje pomenutih odeljenja, Fotografskog odeljenja, Konzervatorsko-restauratorske, Tehničke i Pedagoško-informativne službe uz tehničku podršku i saradnju informatičara.
Autori izložbe su kustosi pomenutih odeljenja i službi.

Izložba će biti dostupna publici od petka, 5. juna 2020. godine. Svečano otvaranje izložbe neće biti održano zbog mera predostrožnosti zarad sprečavanja širenja epidemije.