Zrenjaninska premijera stripa „Zagonetač : Godina prvaˮ

U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanina u petak, 19. januara 2024. godine, sa početkom u 18 časova biće održana zrenjaninska premijera stripa „Zagonetač : Godina prvaˮ u izdanju Čarobne knjige. Na premijeri će govoriti Stevan Subić, crtač i kolorista ovog stripa, i urednici u Čarobnoj knjizi Nikola Dragomirović i Borislav Pantić.

Na promociji će publika moći da čuje zanimljivosti o nastanku ovog stripa, da sazna po čemu je ovo izdanje Čarobne knjige jedinstveno u svetu i zbog čega su ga mnogi ocenili kao najbolji strip objavljen u prethodnoj godini. Posetioci koji već imaju strip mogu da ga ponesu da bi im se autor potpisao, a izdanje će na promociji moći da se kupi po akcijskoj ceni. Dobro došli!

O stripu:

„Zagonetač : Godina prvaˮ narativna je prethodnica bioskopskom blokbasteru „Betmenˮ Meta Rivsa iz 2022. godine. Glumac i scenarista Pol Dejno, koji je u tom filmu igrao ulogu Zagonetača, osmislio je priču kojom će produbiti motive ovog negativca, ogoliti njegovu ljudsku stranu i mapirati njegovo poniranje u svet ludila i zločina. Stevan Subić je Dejnovom scenariju dodao košmarnu dimenziju energičnim i inovativnim crtežom kakav se retko viđa u superherojskom stripu, tako da i ne čudi to što „Zagonetač : Godina prvaˮ spada među najimpresivnije stripove 2023. godine, a favorit je i publike i kritičara.

Pročitajte ostale aktuelnosti

Narodni muzej Zrenjanin

Aktuelnosti