„Свети Сава снагу ствара”

У суботу, 3. фебруара 2024. године, у 12 часова у Малом салону Народног музеја Зрењанин биће одржана свечаност поводом доделе награда Светосавског литерарног и ликовног конкурса под називом „Свети Сава снагу ствара” које организује Светосавље из Зрењанина.

На овогодишњем литерарном конкурсу са темом „Свети Сава снагу ствара” учествовали су ученици VII и VIII разреда основних школа из Зрењанина и општине Житиште. Као и претходне године Светосавље ће доделити 15.000 рсд за I место, 10.000 рсд за II и 5.000 рсд за III место.

На ликовни конкурс са истом темом „Свети Сава снагу ствара” учешће су узели ученици, узраста од I до VI разреда, из основних школа из Зрењанина и општине Житиште. Награде су такође 15.000 рсд за I место, 10.000 рсд за II место и 5.000 рсд за III место у категорији од I до III разреда, и истоветне награде у категорији од IV до VI разреда. Похваљени радови добиће новчане награде у износу од 2.000 рсд.

Овом приликом у Малом салону Народног музеја Зрењанин биће отворена и изложба дечјих радова, под називом „Свети Сава снагу ствара“, насталих повом Светосавског ликовног конкурса. Поставка ће трајати од 3. фебруара до 12. фебруара 2024. године, а за изложбу је надлежна Владислава Игњатов, виша кустоскиња – историчарка.

Прочитајте остале актуелности

Народни музеј Зрењанин

Актуелности