Radno vreme tokom manifestacije „Dani piva“

Tokom ovogodišnjih „Dana piva“ izložbeni saloni i stalna postavka Narodnog muzeja Zrenjanin imaće izmenjeno radno vreme.

Izložbeni saloni Muzeja su svakako tokom leta otvoreni do 21 sat radnim danima, a izmene se odnose na vikend. Saloni će u subotu i nedelju (13. i 14. avgust) biti otvoreni od 16 do 21 sat.

Stalna postavka će radnim danima biti dostupna u uobičajenom radnom vremenu, dok će tokom vikenda biti zatvorena.

Podsećamo da je u Salonu NMZ aktuelna izložba radova zrenjaninskog fotografa i nekadašnjeg fotoreportera lista „Zrenjanin“ pod nazivom „Ivan Pančić – Lovac na svetlo i tamu – Retrospektivna izložba fotografija“. Postavka obuhvata više od 70 fotografija iz njegovog bogatog opusa nastalog tokom šest decenija predanog rada.

U Malom salonu posetioci će moći da pogledaju izložbu radova Milane Lane Paunović Rajšić, dobitnice prve nagrade prošlogodišnjeg likovnog konkursa 30X30, pod nazivom „Fotografija – zaustavljeni performans“. Na izložbi su zastupljene fotografije iz različitih perioda autorkinog stvaralaštva nastale od 2008. do 2022. godine. Milana Lana Paunović Rajšić svoj umetnički izraz stvara koristeći kombinovane tehnike, fotografiju, body art, body paint, fotomontažu, projekcije i skulpture.

Takođe, napominjemo da se u Atrijumu Muzeja, u periodu od 12. do 14. avgusta sa početkom u 18 časova, održava manifestacija „Banatski dani teku” tokom koje će biti predstavljeno nematerijalno kulturno nasleđe većinskih naroda koji naseljavaju Banat: Srba, Rumuna, Slovaka i Mađara. Tokom tri dana, učesnici programa će predstaviti svoje nasleđe preko tradicionalne izvođačke umetnosti, tradicionalnih umeća, veština i zanata i na kraju preko tradicionalne banatske kuhinje.

Ulaz je besplatan. Dobro došli!

Pročitajte ostale aktuelnosti

Narodni muzej Zrenjanin

Aktuelnosti