Радно време током манифестације „Дани пива“

Током овогодишњих „Дана пива“ изложбени салони и стална поставка Народног музеја Зрењанин имаће измењено радно време.

Изложбени салони Музеја су свакако током лета отворени до 21 сат радним данима, а измене се односе на викенд. Салони ће у суботу и недељу (13. и 14. август) бити отворени од 16 до 21 сат.

Стална поставка ће радним данима бити доступна у уобичајеном радном времену, док ће током викенда бити затворена.

Подсећамо да је у Салону НМЗ актуелна изложба радова зрењанинског фотографа и некадашњег фоторепортера листа „Зрењанин“ под називом „Иван Панчић – Ловац на светло и таму – Ретроспективна изложба фотографија“. Поставка обухвата више од 70 фотографија из његовог богатог опуса насталог током шест деценија преданог рада.

У Малом салону посетиоци ће моћи да погледају изложбу радова Милане Лане Пауновић Рајшић, добитнице прве награде прошлогодишњег ликовног конкурса 30X30, под називом „Фотографија – заустављени перформанс“. На изложби су заступљене фотографије из различитих периода ауторкиног стваралаштва настале од 2008. до 2022. године. Милана Лана Пауновић Рајшић свој уметнички израз ствара користећи комбиноване технике, фотографију, бодy арт, бодy паинт, фотомонтажу, пројекције и скулптуре.

Такође, напомињемо да се у Атријуму Музеја, у периоду од 12. до 14. августа са почетком у 18 часова, одржава манифестација „Банатски дани теку” током које ће бити представљено нематеријално културно наслеђе већинских народа који насељавају Банат: Срба, Румуна, Словака и Мађара. Током три дана, учесници програма ће представити своје наслеђе преко традиционалне извођачке уметности, традиционалних умећа, вештина и заната и на крају преко традиционалне банатске кухиње.

Улаз је бесплатан. Добро дошли!

Прочитајте остале актуелности

Народни музеј Зрењанин

Актуелности