Nova srpska muzika za violončelo i harmoniku

U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u subotu, 19. novembra 2022, sa početkom u 19 časova biće održan koncert pod naslovom „Nova srpska muzika za violončelo i harmoniku“. Nastupaju Aleksandar Latković, violončelo i Branko Džinović, harmonika.

Na programu će biti dela kompozitora Snežane Nešić, Svetlane Maraš, Draška Adžića, Maje Bosnić i Juga K. Markovića.

Ulaz je slobodan. Dobro došli!

Biografije:

Aleksandar Latković je kao prvi violončelista Beogradske filharmonije nastupao predvođen dirigentima kao što su Zubin Mehta, Uroš Lajovic i Muhai Tang. Deluje kao član Gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije. Sa Kamernim orkestrom Maler, orkestrom BandArt i Festivalskim orkestrom Lucerna, nastupao je širom Evrope pod vođstvom umetnika kao što su Klaudio Abado, Pjer Bulez, Daniel Harding, Gordan Nikolić, Hajnc Holiger. Nastupao je u salama Korto i Sorbona u Parizu, Vredenburg u Utrehtu, Studiju France 3 u Strazburu, u Fontenblou, Val d’Izeru, na BEMUS-u i Čelo festu.

Branko Džinović je sarađivao sa nekim od najznačajnijih savremenih kompozitora današnjice kao što su Salvatore Šarino, Per Norgard i Sofija Gubajdulina. Kao solista i kamerni muzičar je nastupao širom Evrope, u Australiji, Novom Zelandu, Kanadi i Americi. Nastupao je u Kenedi centru u Vašingtonu i Linkoln centru u Njujorku. Za vreme doktorskih studija u Torontu, saradjivao je sa Internacionalnim ansamblom za savremenu muziku (ICE) iz Njujorka. Bavi se komponovanjem muzike za film i pozorište i nastupa na bandoneonu koji je izučavao u Buenos Airesu.

Pročitajte ostale aktuelnosti

Narodni muzej Zrenjanin

Aktuelnosti