Нова српска музика за виолончело и хармонику

У Салону Народног музеја Зрењанин у суботу, 19. новембра 2022, са почетком у 19 часова биће одржан концерт под насловом „Нова српска музика за виолончело и хармонику“. Наступају Александар Латковић, виолончело и Бранко Џиновић, хармоника.

На програму ће бити дела композитора Снежане Нешић, Светлане Мараш, Драшка Аџића, Маје Боснић и Југа К. Марковића.

Улаз је слободан. Добро дошли!

Биографије:

Александар Латковић је као први виолончелиста Београдске филхармоније наступао предвођен диригентима као што су Зубин Мехта, Урош Лајовиц и Мухаи Танг. Делује као члан Гудачког квартета Београдске филхармоније. Са Камерним оркестром Малер, оркестром BandArt и Фестивалским оркестром Луцерна, наступао је широм Европе под вођством уметника као што су Клаудио Абадо, Пјер Булез, Даниел Хардинг, Гордан Николић, Хајнц Холигер. Наступао је у салама Корто и Сорбона у Паризу, Вреденбург у Утрехту, Студију Франце 3 у Стразбуру, у Фонтенблоу, Вал д’Изеру, на БЕМУС-у и Чело фесту.

Бранко Џиновић је сарађивао са неким од најзначајнијих савремених композитора данашњице као што су Салваторе Шарино, Пер Норгард и Софија Губајдулина. Као солиста и камерни музичар је наступао широм Европе, у Аустралији, Новом Зеланду, Канади и Америци. Наступао је у Кенеди центру у Вашингтону и Линколн центру у Њујорку. За време докторских студија у Торонту, сарадјивао је са Интернационалним ансамблом за савремену музику (ICE) из Њујорка. Бави се компоновањем музике за филм и позориште и наступа на бандонеону који је изучавао у Буенос Аиресу.

Прочитајте остале актуелности

Народни музеј Зрењанин

Актуелности