KONCERT: Jovan i Nada Kolundžija

U ponedeljak, 11. decembra 2023. godine, sa početkom u 19 časova u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin biće održan koncert velikana naše klasične muzičke scene, violiniste Jovana Kolundžije i njegove sestre, pijanistkinje, Nade Kolunžije. Na programu će biti dela kompozitora klasične muzike kao što su Žan-Mari Lekler, Kamij Sen-Sansa, Fridrih Fric Krajsler, Simeon ten Holt, Žozef Nikola-Pankras Roje, Sergej Prokofjev.

Na gostovanju u Zenjaninu, u cilju promovisanja i afirmacije mladih talenata, Jovan i Nada Koludžija održaće besplatne kreativne muzičke radionice – majstorske kurseve za učenike Muzičke škole “Josif Marinković”, a najbolji među njima pridružiće se proslavljenim umetnicima na sceni, kao specijalni gosti koncerta.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije, i poslednji je u okviru ovogodišnje koncertne turneje Jovana i Nade Kolundžije.

U prilogu se nalaze tekst najave sa biografijama. kao i prateće ilustracije. Ukoliko Vam budu potrebne dodatne informacije javite se.

Pročitajte ostale aktuelnosti

Narodni muzej Zrenjanin

Aktuelnosti