КОНЦЕРТ: Јован и Нада Колунџија

У понедељак, 11. децембра 2023. године, са почетком у 19 часова у Салону Народног музеја Зрењанин биће одржан концерт великана наше класичне музичке сцене, виолинисте Јована Колунџије и његове сестре, пијанисткиње, Наде Колунжије. На програму ће бити дела композитора класичне музике као што су Жан-Мари Леклер, Камиј Сен-Санса, Фридрих Фриц Крајслер, Симеон тен Холт, Жозеф Никола-Панкрас Роје, Сергеј Прокофјев.

На гостовању у Зењанину, у циљу промовисања и афирмације младих талената, Јован и Нада Колуџија одржаће бесплатне креативне музичке радионице – мајсторске курсеве за ученике Музичке школе “Јосиф Маринковић”, а најбољи међу њима придружиће се прослављеним уметницима на сцени, као специјални гости концерта.

Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе Републике Србије, и последњи је у оквиру овогодишње концертне турнеје Јована и Наде Колунџије.

У прилогу се налазе текст најаве са биографијама. као и пратеће илустрације. Уколико Вам буду потребне додатне информације јавите се.

Прочитајте остале актуелности

Народни музеј Зрењанин

Актуелности