Koncert “Due Voci“

U petak, 3. decembra 2021. godine, sa početkom u 18 časova u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin biće održan koncert “Due Voci“ u okviru kojeg nastupaju Marko Milisavljević, bas–bariton, i Ingrid Janković, klavir. Ovaj duo dolazi nam iz Niša, a na programu će biti dela Vagnera i Berlioza.
Ulaz je slobodan!

Biografije:

Marko Milisavljević, bas–bariton, završio je master akademske studije na Fakultetu umetnosti u Nišu u klasi prof. mr Aleksandre Ristić kao student generacije. Tokom školovanja učestvovao je na mnogim festivalima i takmičenjma na kojima je osvojio brojne nagrade. Pored nastupa na takmičenjima ima i veoma bogatu biografiju koncertnih aktivnosti. Nastupao je i sarađivao sa mnogim dirigentima iz zemlje i inostranstva: Milena Injac, Zoran Stanisavljević, Suzana Kostić, Ivana Mirović, Dejan Savić, Luka Testa (Italija), Basem Akiki (Liban – Poljska), Fernando Hil Estrada (Ekvador), Kšištof Šiđiš (Poljska) i mnogi drugi. Učestvovao je i na majstorskim kursevima Ljudmile Gros, kao i svetski uvaženog tenora Zorana Todorovića. Član je i solista Akademskog hora SKC – a u Nišu sa kojim je nastupao u Srbiji, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Slovačkoj, Austriji, Poljskoj, Francuskoj, Sloveniji. Posebno se ističe nastup sa čuvenim svetskim tenorom Robertom Alanjom u Vroclavu (Poljska), 2016. godine. Tumačio je naslovnu ulogu dr Falkea iz Štrausove operete „Slepi miš“ u Narodnom pozorištu u Nišu kao i ulogu Don Bazilija iz Rosinijeve opere „Seviljski berberin“ u Narodnom pozorištu u Nišu. Učestvovao je i u mjuziklu „Cigani lete u nebo”. Od 2019. Marko Milisavljević je zaposlen na Fakultetu umetnosti u Nišu na katedri za solo pevanje u zvanju saradnika u nastavi.

Ingrid Janković, klavir, diplomirala je na FMU u Beogradu u klasi prof. Zorice Dimitrijević–Stošić. Tokom školovanja učestvovala je na mnogim takmičenjima I osvajala prestižne nagrade. Znanje nadograđuje i uz druge eminentne profesore: Dorian Leljak, Kemal Gekić, Irina Skerl, Arbo Valdma. Kao umetnički saradnik na katedri za solo pevanje ostvarila je veliki broj koncerata sa kolegama i studentima, sa kojima učestvuje i u obnovi niške opere kao korepetitor u izvođenju operete “Slepi miš” J. Štrausa i opere “Seviljski berberin” Đ. Rosinija. Članica je tria “Anima” koji se sa velikim uspehom predstavlja širom Srbije, ali i u Mađarskoj, Češkoj, Francuskoj, Italiji, Republici Srpskoj promovišući muziku kako srpskih tako i svetskoh kompozitora. Ovaj ansambl ostvario je trajne snimke za RTS, Radio Beograd 202, Radio Niš, a izvođenja kompozicija Konstantina Babića ovekovečio je CD izdanjem “Medaljoni plus”. Od 2019. docent je na Fakultetu umetnosti u Nišu na katedri za kamernu muziku.

Pročitajte ostale aktuelnosti

Narodni muzej Zrenjanin

Aktuelnosti