Концерт “Дуе Воци“

У петак, 3. децембра 2021. године, са почетком у 18 часова у Салону Народног музеја Зрењанин биће одржан концерт “Дуе Воци“ у оквиру којег наступају Марко Милисављевић, бас–баритон, и Ингрид Јанковић, клавир. Овај дуо долази нам из Ниша, а на програму ће бити дела Вагнера и Берлиоза.
Улаз је слободан!

Биографије:

Марко Милисављевић, бас–баритон, завршио је мастер академске студије на Факултету уметности у Нишу у класи проф. мр Александре Ристић као студент генерације. Током школовања учествовао је на многим фестивалима и такмичењма на којима је освојио бројне награде. Поред наступа на такмичењима има и веома богату биографију концертних активности. Наступао је и сарађивао са многим диригентима из земље и иностранства: Милена Ињац, Зоран Станисављевић, Сузана Костић, Ивана Мировић, Дејан Савић, Лука Теста (Италија), Басем Акики (Либан – Пољска), Фернандо Хил Естрада (Еквадор), Кшиштоф Шиђиш (Пољска) и многи други. Учествовао је и на мајсторским курсевима Људмиле Грос, као и светски уваженог тенора Зорана Тодоровића. Члан је и солиста Академског хора СКЦ – а у Нишу са којим је наступао у Србији, Бугарској, Босни и Херцеговини, Македонији, Словачкој, Аустрији, Пољској, Француској, Словенији. Посебно се истиче наступ са чувеним светским тенором Робертом Алањом у Вроцлаву (Пољска), 2016. године. Тумачио је насловну улогу др Фалкеа из Штраусове оперете „Слепи миш“ у Народном позоришту у Нишу као и улогу Дон Базилија из Росинијеве опере „Севиљски берберин“ у Народном позоришту у Нишу. Учествовао је и у мјузиклу „Цигани лете у небо”. Од 2019. Марко Милисављевић је запослен на Факултету уметности у Нишу на катедри за соло певање у звању сарадника у настави.

Ингрид Јанковић, клавир, дипломирала је на ФМУ у Београду у класи проф. Зорице Димитријевић–Стошић. Током школовања учествовала је на многим такмичењима И освајала престижне награде. Знање надограђује и уз друге еминентне професоре: Дориан Лељак, Кемал Гекић, Ирина Скерл, Арбо Валдма. Као уметнички сарадник на катедри за соло певање остварила је велики број концерата са колегама и студентима, са којима учествује и у обнови нишке опере као корепетитор у извођењу оперете “Слепи миш” Ј. Штрауса и опере “Севиљски берберин” Ђ. Росинија. Чланица је триа “Анима” који се са великим успехом представља широм Србије, али и у Мађарској, Чешкој, Француској, Италији, Републици Српској промовишући музику како српских тако и светскох композитора. Овај ансамбл остварио је трајне снимке за РТС, Радио Београд 202, Радио Ниш, а извођења композиција Константина Бабића овековечио је ЦД издањем “Медаљони плус”. Од 2019. доцент је на Факултету уметности у Нишу на катедри за камерну музику.

Прочитајте остале актуелности

Народни музеј Зрењанин

Актуелности