Изложба скулптура Марка Вукше

Изложба скулптура Марка Вукше добитника прве награде Међународног ликовног салона „30×30“ биће постављена у Малом салону Народног музеја Зрењанин од 20. јула до 12. августа 2020. године.
Радови са изложбе Марка Вукше пружају увид у ауторов рад од 2007. до 2020. године. У оквиру поставке биће изложено око 10 скулптура урађених у у техници – дрво, камен и теракота.

Изложбу радова Марка Вукше, организује Културни центар Зрењанина у сарадњи са Народним музејом Зрењанин. Културни центар већ 14 година у сарадњи са мр Милутином Мићићем расписује Ликовни конкурс 30X30, након ког се одржава истоимени ликовни салон и представљају ликовни уметници, добитници награда.

О АУТОРУ
Марко Вукша рођен је 1977. у Београду. Дипломирао је на Факултету примењених уметности у Београду 2001. године. Похађао је мајсторске радионице код Косте Богдановића. Од 2016. ради као доцент на Факултету примењих уметности у Београду на предмету Примењено вајарство.
Марко Вукша је до сада излагао на 19 самосталних изложби, а његове 33 скулптуре се налазе у јавним просторима. Излагао је и на 170 колективних изложби и бијенала у Србији, Црној Гори, САД, Словенији, Румунији, Албанији, Шпанији, Француској, Кини, Немачкој, Аустрији и Јапану. Учесник је и организатор више уметничких колонија, симпозијума и радионица (Србија, Црна Гора, Румунија, Јапан, Кина, Словенија). Поред његовог имена бележе се и ауторски пројекти у Србији, Јапану, Словенији и Израелу, а радови му се налазе и у приватним колекцијама у Србији, Црној Гори, Канади, САД, Француској, Данској, Аустрији, Јапану, Словенији, Кини. Добитник је 15 награда и похвала за скулптуру (Србија, Француска).

Прочитајте остале актуелности

Народни музеј Зрењанин

Актуелности