Изложба „Лета пре нета”

Изложба „Лета пре нета” ће бити отворена у четвртак, 8. фебруара 2024. године, са почетком у 19 часова у Салону Народног музеја Зрењанин. Поставка долази из Музеја науке и технике у Београду и намењена је првенствено деци, а ауторке су кустоскиње: Мирјана Бабић, Милена Врзић Бешић, Милена Видосављевић и Тамара Тешевић. Ова изложба награђена је 2023. за пројекат године на основу гласања чланова Националног комитета Србије ICOM-а (Међународног савета музеја), а сада ће и зрењанинска публика имати прилику да је погледа.

Идеја изложбе је да се најмлађој публици приближи дух времена пре интернета и значај техничких уређаја који су некада били у свакодневној употреби, а деца их данас најчешће користе путем апликација на мобилном телефону. Најмлађа публика ће се на изложби први пут сусрести са појединим техничким уређајима, док ће се њихови старији чланови на моменат вратити у прошлост и присетити се како су изгледала лета пре интернета.
Током трајања изложбе биће организоване различите породичне радионице и турнири у кликерима који ће се одржавати сваке суботе у термину од 10 до 13 часова.

Поставка ће у Народном музеју Зрењанин трајати до 14. марта 2024. године, а координаторка за ову изложбу је Александра Курјак, музејска едукаторка. Посете школских група је обавезно најавити на телефон Народног музеја Зрењанин 023/561–841 и тражити Одељење за педагошки рад и односе с јавношћу.

Прочитајте остале актуелности

Народни музеј Зрењанин

Актуелности