Predavanje „Moja dika vrti se k’o čigra, pa uživa kad u kolu igra“

U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u petak, 28. januara 2022. godine, u 19č biće održano predavanje „Moja dika vrti se k’o čigra, pa uživa kad u kolu igra“. U pitanju je svojevrsno „putovanje kroz vreme“ sa pričom o muzici i igri, sa posebnim akcentom na hedonistički aspekt ovih pojmova. Domaćin, predavač će biti Vanja Ilijev, strukovni vaspitač za tradicionalne igre i svirač na tradicionalnim instrumentima. Predavanje će biti praćeno video i audio zapisima, kao i izvođenjem numera na tradicionalnim instrumentima, ali i samom igrom.

Druženje sa Vanjom Ilijevim, koji je inače dugogodišnji saradnik Narodnog muzeja Zrenjanin, organizuje se kao deo pratećeg programa izložbe Merak mi je…Hedonizam u delima iz Zbirke likovne umetnosti Narodnog muzeja Zrenjanin koja traje do 15. marta 2022.

Podsećamo, izložba „Merak mi je…“ otvorena je u Salonu zrenjaninskog Muzeja krajem decembra 2021. godine i na njoj je prestavljeno 30 slika i crteža koji asociraju na zadovoljstvo i čija tema su kafana, piće, hrana, muzika, igra, odmor u kući ili u prirodi… Realizaciju izložbe omogućili su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Grad Zrenjanin. Projekat su pomogli kompanija Gomeks. Asocijacija autentičnih hedonista, Color Media Communications, Muzička škola „Josif Marinković“ Zrenjanin i Gradska kafana „Stara zanatlija“.

Pročitajte ostale aktuelnosti

Narodni muzej Zrenjanin

Aktuelnosti