„Moj najveći utisak iz zrenjaninskog muzeja“

Svečano otvaranje izložbe radova pristiglih na likovni konkurs „Moj najveći utisak iz zrenjaninskog muzeja“ biće održano u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u petak, 23. juna sa početkom u 18 časova, u okviru gostujuće izložbe „Muzej u očima dece“. Organizatorke konkursa i izložbe su Aleksandra Kurjak, muzejska edukatorka, i Ivana Arađan, muzejska pedagoškinja Narodnog muzeja Zrenjanin.

Početkom juna Narodni muzej Zrenjanin raspisao je konkurs za najmlađe posetioce pod nazivom „Moj najveći utisak iz zrenjaninskog muzeja“, a do sada je pristiglo preko 40 radova iz osnovnih škola i vrtića, kao i dece različitih uzrasta koja su posetila zrenjaninski muzej. Radovi za inspiraciju imaju predmete iz stalne postavke Muzeja i sa različitih tematskih izložbi.

Svi pristigli radovi biće izloženi u okviru aktuelne postavke „Muzej u očima dece“ u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin. Radovi će moći da se pogledaju u Malom salonu u petak, 23. juna, i u subotu, 24. juna, a potom u Holu zrenjaninskog muzeja do kraja jula 2023. godine.

Pročitajte ostale aktuelnosti

Narodni muzej Zrenjanin

Aktuelnosti