Предавање „Моја дика врти се к’о чигра, па ужива кад у колу игра“

У Салону Народног музеја Зрењанин у петак, 28. јануара 2022. године, у 19ч биће одржано предавање „Моја дика врти се к’о чигра, па ужива кад у колу игра“. У питању је својеврсно „путовање кроз време“ са причом о музици и игри, са посебним акцентом на хедонистички аспект ових појмова. Домаћин, предавач ће бити Вања Илијев, струковни васпитач за традиционалне игре и свирач на традиционалним инструментима. Предавање ће бити праћено видео и аудио записима, као и извођењем нумера на традиционалним инструментима, али и самом игром.

Дружење са Вањом Илијевим, који је иначе дугогодишњи сарадник Народног музеја Зрењанин, организује се као део пратећег програма изложбе Мерак ми је…Хедонизам у делима из Збирке ликовне уметности Народног музеја Зрењанин која траје до 15. марта 2022.

Подсећамо, изложба „Мерак ми је…“ отворена је у Салону зрењанинског Музеја крајем децембра 2021. године и на њој је престављено 30 слика и цртежа који асоцирају на задовољство и чија тема су кафана, пиће, храна, музика, игра, одмор у кући или у природи… Реализацију изложбе омогућили су Министарство културе и информисања Републике Србије и Град Зрењанин. Пројекат су помогли компанија Гомекс. Асоцијација аутентичних хедониста, Color Media Communications, Музичка школа „Јосиф Маринковић“ Зрењанин и Градска кафана „Стара занатлија“.

Прочитајте остале актуелности

Народни музеј Зрењанин

Актуелности