Зрењанинска премијера стрипа „Загонетач : Година прваˮ

У Салону Народног музеја Зрењанина у петак, 19. јануара 2024. године, са почетком у 18 часова биће одржана зрењанинска премијера стрипа „Загонетач : Година прваˮ у издању Чаробне књиге. На премијери ће говорити Стеван Субић, цртач и колориста овог стрипа, и уредници у Чаробној књизи Никола Драгомировић и Борислав Пантић.

На промоцији ће публика моћи да чује занимљивости о настанку овог стрипа, да сазна по чему је ово издање Чаробне књиге јединствено у свету и због чега су га многи оценили као најбољи стрип објављен у претходној години. Посетиоци који већ имају стрип могу да га понесу да би им се аутор потписао, а издање ће на промоцији моћи да се купи по акцијској цени. Добро дошли!

О стрипу:

„Загонетач : Година прваˮ наративна је претходница биоскопском блокбастеру „Бетменˮ Мета Ривса из 2022. године. Глумац и сценариста Пол Дејно, који је у том филму играо улогу Загонетача, осмислио је причу којом ће продубити мотиве овог негативца, оголити његову људску страну и мапирати његово понирање у свет лудила и злочина. Стеван Субић је Дејновом сценарију додао кошмарну димензију енергичним и иновативним цртежом какав се ретко виђа у суперхеројском стрипу, тако да и не чуди то што „Загонетач : Година прваˮ спада међу најимпресивније стрипове 2023. године, а фаворит је и публике и критичара.

Прочитајте остале актуелности

Народни музеј Зрењанин

Актуелности