XXIII Зрењанински сусрет сликара и XVIII изложба минијатура „Зрно“

У понедељак, 5. децембра 2022. године, са почетком у 19 часова у Малом салону Народног музеја Зрењанин биће одржано отварање две изложбе сликара аматера – XXIII Зрењанински сусрет сликара у Малом салону и XVIII изложба минијатура „Зрно“ у Холу.

Овогодишњем сазиву Зрењанинског сусрета сликара одазвало се 75 уметника са 103 рада из целе Србије. Селектор је Милица Бјелановић, академски сликар, графичар, која је доделила шест похвала и две награде.

Награду „Златна палета“ добила је Ковачевић Славомирка из Београда, док је награду „Слобода стварања Драгутин Анчић“ добио Мирослав Мунижаба из Сремске Митровице. Похвале су добили Ана Берчек из Новог Сада, Едит Шранц из Новог Сада, Недељка Рељин из Зрењанина, Јевросима Лукић из Београда и Бела Понижил из Зрењанина.

Уједно ће бити одржан и XVIII салон минијатура „Зрно“ на којем је конкурисало 45 аутора са 71 минијатуром. Селектор, Милица Бјелановић, доделила је три награде и шест похвала. Прву награду је добио Зоран Пауновиц Доротеј из Зрењанина, другу награду је добила Славица Кикинђанин из Зрењанина и трећу награду је добила Славомирка Ковачевић из Београда.

Похвале су добили: Мирослав Минижаба из Сремске Митровице, Милош Попетров из Новог Сада, Анастасија Вигњевић из Сомбора, Јевросима Лукић из Београда, Предраг Недић из Београда и Јасмина Мишељић из Београда.

Прочитајте остале актуелности

Народни музеј Зрењанин

Актуелности