Стручно вођење у оквиру ретроспективне изложбе Милице Бјелановић

У оквиру ретроспективне изложбе графичарке Милице Бјелановић у четвртак, 25. јануара 2024, са почетком у 19 часова у Салону Народног музеја Зрењанин биће одржано стручно вођење ауторке. Гости на вођењу ће бити мр Лазар Марковић, академски графичар из Новог Сада, и мр Душко Кирћански, академски графичар из Зрењанина.

Да подсетимо:
Изложба под називом „Ретроспектива Милице Бјелановић” отворена је у Салону Народног музеја Зрењанин средином децембра 2023. године и трајаће до 31. јануара 2024.
Милица Бјелановић је рођена у Зрењанину 1960. године. Дипломирала је на Академији уметности у Новом Саду 1988. године и на истој студирала постдипломске студије, у класи проф. Живка Ђака. Члан је СУЛУВ-а од 1989. године. Излагала је на преко 150 групних изложби у земљи и иностранству (Јапан, Шпанија, Пољска, Шведска, Уједињени Арапски Емирати, Француска, Мађарска, Северна Македонија, Тајван). Учествовала је у раду више од 30 ликовних колонија, у земљи и иностранству и добитница је бројних награда. Радови јој се налазе у колекцијама широм света. Живи и ради у Зрењанину.

Прочитајте остале актуелности

Народни музеј Зрењанин

Актуелности