Srpski (SR) English (UK)     FacebookTwitter

 

NARODNI MUZEJ ZRENJANIN

XI Međunarodna izložba fotografija pod nazivom "Sve dobre stvari su divlje i slobodne!"

U Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u utorak, 1. septembra 2015. godine, u 19 časova biće otvorena XI Međunarodna izložba fotografija pod nazivom "Sve dobre stvari su divlje i slobodne!". Organizatori izložbe su Nacionalni park Fruška gora i Narodni muzej Zrenjanin, a na otvaranju će govoriti mr Dragiša Savić, organizator izložbe iz NP Fruška gora. Nadležni kustos ove izložbe je Nataša Knežević, kustos - biolog Narodnog muzeja Zrenjanin.
Izložba predstavlja retrospektivu prethodnih deset izložbi koje je organizovao Nacionalni park Fruška gora povodom obeležavanja 24. maja, Evropskog dana parkova. Biće predstavljeno 40 fotografija, po četiri odabrane sa svake od prethodnih izložbi. Autori odabranih fotografija su iz raznih krajeva sveta, a na dosadašnjim izložbama učestvovalo je više stotina autora iz oko 50 zemalja.
Zainteresovani mogu pogledati fotografije sa prethodnih izložbi na web adresi: www.naturefg.com
Da podsetimo, ovo je jedanaesta međunarodna izložba fotografija koju je NP Fruška gora organizovao. Prethodne izložbe od kojih je svaka izazvala veliko interesovanje publike bile su: Čudesni svet vilinskih konjica, Kroz paukovu mrežu, Leptiri, Orhideje sveta, Vodozemci i gmizavci, Tvrdokrilci, Ptice grabljivice, Carstvo gljiva, Sisari i Zaštićena planeta.
U vreme trajanja izložbe organizovaće se i likovne radionice za učenike od prvog do osmog razreda osnovne škole pod nazivom "Ova planeta je i moj dom"
Izložba će trajati do 22. septembra 2015. godine.