Промоција књиге „Између крајности : Водич кроз албуме Азре и Джонија Штулића“

Књига “Између крајности“ новинара, писца и музичара Ивана Ивачковића биће представљена У Салону Народног музеја Зрењанин у петак, 13. децембра 2019. године у 20 часова.

Након веома успешних промоција три претходне књиге, Иван Ивачковић, један од наших водећих рок критичара, у свом родном граду представља својеврсни водич кроз музику и свет Азре и Джонија Штулића,  а у издању „Лагуне“. Ивачковић слави Джонија као највећег генерацијског песника и гласноговорника, али не подилази митовима и не потхрањује заблуде створене током његовог холандског егзила. Уз корисне додатке – осврт на настанак Азре и резиме о њеном значају и тренутној Штулићевој позицији – „Између крајности“ је незаобилазно штиво за све којима су ова група и њен фронтмен стари знанци, као и за оне који њихову музику тек треба да открију.

Иван Ивачковић (Зрењанин, 1964)  је више од тридесет година радио као новинар. Објавио је око две хиљаде текстова у бројним новинама некадашње Југославије и, после њеног нестанка, у Србији. Аутор је осам књига, међу којима су посебно популарне „Како смо пропевали“ (о СФРЈ и њеној музици), „Уметност побуне“ (о легендарним Ролингстоунсима) и најновија „Између крајности“, о групи Азра и њеном вођи Джонију Штулићу. За књигу „Како смо пропевали“, Ивачковић је 2013. године добио награду „Десимир Тошић“, највеће признање које је у Србији додељивано за публицистику.

Модераторка промоције ће бити Оливера Скоко, виши кустос Народног музеја Зрењанин. Организатори и аутор су одлучили да зрењанинско представљање књиге „Између крајности“  буде управо 13. децембра, по угледу на једну од најпознатијих песама Джонија Штулића „Прољеће је 13. у децембру“ са албума „Филигрански плочници“ из 1982. године.

Прочитајте остале актуелности

Народни музеј Зрењанин

Актуелности