„90 година постојања Радио-клуба Зрењанин”

Изложба под називом „90 година постојања Радио-клуба Зрењанин” биће свечано отворена у понедељак, 16. октобра 2023, са почетком у 19 часова у посебном делу Малог салона Народног музеја Зрењанин. Аутори изложбе су чланови Радио-клуба „Зрењанин“, а надлежни кустос из Народног музеја Зрењанин је Лазар Сретеновић, историчар.

Радио-клуб у Зрењанину основан је још далеке 1933. године и од тада па до данас исписао је бурну историју. Био је угашен током Другог светског рата, па поново активиран након његовог завршетка. Од настанка па до данас бројни грађани Зрењанина, његове околине, па и других градова били су или су још увек његови чланови. Данас, Радио-клуб „Зрењанин”, који се налази на адреси Кеј 2. октобра 19, има бројно чланство од око 50 активних чланова.

Посетиоци изложбе моћи ће да се упознају са историјом Радио-клуба, али и радио-аматеризмом, уз изложбене експонате као што су радио-опрема, плакете, дипломе и пехари, QСЛ картице, фотографије и др. Поред тога ће имати прилику да виде и поједине радио-аматерске вештине и технике у пракси. Изложба ће трајати до 4. новембра 2023. године.

Прочитајте остале актуелности

Народни музеј Зрењанин

Актуелности