Radionica u okviru projekta TALE (Teach Art Learn English)

U subotu, 16. oktobra, u Narodnom muzeju Zrenjanin održana je radionica u okviru projekta TALE  (Teach Art Learn English) Spomen-zbirke Pavla Beljanskog iz Novog Sada gde se putem aktivnog učenja engleskog jezika promoviše kulturno nasleđe.

U projektu su učestvovali nastavnici engleskog jezika Gordana Klasnja i Vladimir Široki iz Novog Sada, i Ljiljana Markov i Slavica Mikić iz Zrenjanina. Kustoski tim projekta koji je sproveden u zrenjaninskom Muzeju činile su Jasmina Jakšić Subić, viši kustos – istoričar umetnosti Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Ivana Arađan, kustos-istoričar umetnosti iz Narodnog muzeja Zrenjanin.

Cilj projekta TALE jeste aktivno učenje egleskog jezika u Muzeju, uz promovisanje kulturnog nasleđa, gde je umetnost u fokusu učenja. Učenice osmih razreda OŠ “Petar Petrović Njegoš” i OŠ “Žarko Zrenjanin” najpre su u školi imale pripremni čas u kome su se upoznale sa termnologijom engleskog jezika u umetnosti, vrstama umetnosti, tehnikama i drugo. Dolaskom u muzej, održano im je kustosko vođenje kroz Umetničko odeljenje Muzeja na engleskom jeziku. Odabrane su tri teme koje su učenice kasnije obrađivale unutar zadataka koji su bili priređeni, a ticali su se pojmova iz primenjene umetnosti, slikarstva i skulpture. Uspešno sprovedenom prvom radionicom ovog tipa, Narodni muzej Zrenjanin će sa ponosom predstaviti novi program i uspostaviti saradnju sa nastavnicima engleskog jezika.

Zahvaljujemo se Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, nastavnicima engleskog jezika i učesnicama radionice na saradnji.

Više o projektu TALE možete pročitati na linku: https://beljanskimuseum.rs/teach-art-learn-english/

Pročitajte ostale aktuelnosti

Narodni muzej Zrenjanin

Aktuelnosti