Трећи циклус радионица у оквиру пројекта „Storytelling u muzeju“ септембар – децембар 2020. године

Пројекат Народног музеја Зрењанин „Сторyтеллинг у музеју“ који се остварује у сарадњи са библиотекарима Градске народне библиотеке „Жарко Зрењанин“ успешно се наставља трећу годину заредом. Са основним циљем: неговање културне баштине завичаја  финансиран је од стране Министарства културе и информисања  Владе Републике Србије. Све планиране активности одвијаће се од септембра до децембра 2020. године. Овај циклус имаће и Водич који ће обухватити све активности пројекта.

Ове године пројекат излази из простора Сталне поставке  Музеја, те се радионице у највећем броју реализују у основним школама у местима надомак Зрењанина. Пројектни тим посетио је школарце у Башаиду, Тарашу, Елемиру, а стићи ће и до оних у Стајићеву. И зрењаниски основци имају прилику да буду учесници  радионица у Атријуму Народног музеја, а чекају их и две радионице у Градској башти. </спан>

Као и увек до сада, радионице се одвијају на радост ученика и њихових наставника, али и оних који реализују пројекат – кустоса Музеја и библиотекара Библиотеке.

Прочитајте остале актуелности

Народни музеј Зрењанин

Актуелности