“SLIKE: 2005–2023.”

U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u ponedeljak, 10. aprila 2023. godine, sa početkom u 19 časova biće svečano otvorena izložba slika mr Milana Grahovca. Naslov izložbe je “SLIKE: 2005–2023.” i predstavlja radove nastale u navedenom periodu, a autor teksta u katalogu je Dejan Vorgić, kustos – istoričar umetnosti zrenjaninskog Narodnog muzeja.

Tokom tri i po decenije duge karijere mr Milan Grahovac je izgradio angažovan i osoben umetnički senzibilitet. Na kritičan (ponekad i ironičan) način umetnik u svom delu komunicira sa duhom vremena u kome živi, ne bežeći pritom i od dijaloga koji vodi sa samim sobom.

Milan Grahovac je diplomirao slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 1989. godine, u klasi profesora Jovana Rakidžića. Specijalizirao je grafiku-litografiju na Grafičkom odseku Akademije lepih umetnosti „Minerva“ u Groningenu (Holandija) 1991–1992, u klasi profesora Vima Jonkmana. Magistrirao je 1997. na crtačkom odseku Akademije umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Milana Blanuše. Član je ULUV-a od 1991. i ULUS-a od 2003. godine.
Od 2005. godine radi u Narodnom muzeju Zrenjanin kao likovni urednik. Nakon godinu dana polaže za zvanje kustosa koji za temu ima crteže Aleksandra Sekulića u vlasništvu Narodnog muzeja Zrenjanin, pod mentorstvom istoričarke umetnosti i muzejskog savetnika dr Jasne Jovanov.

Pročitajte ostale aktuelnosti

Narodni muzej Zrenjanin

Aktuelnosti