“СЛИКЕ: 2005–2023.”

У Салону Народног музеја Зрењанин у понедељак, 10. априла 2023. године, са почетком у 19 часова биће свечано отворена изложба слика мр Милана Граховца. Наслов изложбе је “СЛИКЕ: 2005–2023.” и представља радове настале у наведеном периоду, а аутор текста у каталогу је Дејан Воргић, кустос – историчар уметности зрењанинског Народног музеја.

Током три и по деценије дуге каријере мр Милан Граховац је изградио ангажован и особен уметнички сензибилитет. На критичан (понекад и ироничан) начин уметник у свом делу комуницира са духом времена у коме живи, не бежећи притом и од дијалога који води са самим собом.

Милан Граховац је дипломирао сликарство на Академији уметности у Новом Саду 1989. године, у класи професора Јована Ракиџића. Специјализирао је графику-литографију на Графичком одсеку Академије лепих уметности „Минерва“ у Гронингену (Холандија) 1991–1992, у класи професора Вима Јонкмана. Магистрирао је 1997. на цртачком одсеку Академије уметности у Новом Саду, у класи професора Милана Блануше. Члан је УЛУВ-а од 1991. и УЛУС-а од 2003. године.
Од 2005. године ради у Народном музеју Зрењанин као ликовни уредник. Након годину дана полаже за звање кустоса који за тему има цртеже Александра Секулића у власништву Народног музеја Зрењанин, под менторством историчарке уметности и музејског саветника др Јасне Јованов.

Прочитајте остале актуелности

Народни музеј Зрењанин

Актуелности