Свечано затварање изложбе графика Бранимира Карановића “Фосилизација“

У уторак, 8. фебруара 2022. године, у Малом салону Народног музеја Зрењанин са почетком у 18 часова поводом затварања своје изложбе графика „Фосилизација“ професор Бранимир Карановић одржаће предавање о свом дугогодишњем раду уз видео презентацију.

Улаз је слободан.

Бранимир Карановић (1950, Београд) дипломирао је 1974. на Факултету примењених уметности у Београду, класа проф. Божидара Џмерковића. Магистрирао је 1976. на Факултету ликовних уметности у Београду, класа проф. Марка Крсмановића. Од 1974. активно  излаже на самосталним (Београд, Нови Сад, Загреб, Ријека, Љубљана, Венеција, Солун, Париз, Праг…) и на колективним изложбама у земљи и иностранству (Београд, Краков, Единбург, Лисабон, Солун, Њујорк, Тузла, Берлин, Улан Батор, Париз, Мадрид, Беч, Токио, Хјустон …). Од 1978. до 1997. професор фотографије на Академији уметности у Новом Саду, а од од 1996. професор фотографије на графичком одсеку Факултета примењених уметности у Београду. Од  2006. Има звање професора емеритуса на Факултету примењених уметности Универзита уметности у Београду. Бави се графиком и фотографијом.

Подсећамо, изложба „Фосилизација“ отворена је 17. јануара 2022. године у Малом салону Народног музеја Зрењанин, а надлежни кустос је Душан Маринковић, виши кустос зрењанинског Музеја.

Прочитајте остале актуелности

Народни музеј Зрењанин

Актуелности