Радионица у оквиру пројекта TALE (Teach Art Learn English)

У суботу, 16. октобра, у Народном музеју Зрењанин одржана је радионица у оквиру пројекта TALE  (Teach Art Learn English) Спомен-збирке Павла Бељанског из Новог Сада где се путем активног учења енглеског језика промовише културно наслеђе.

У пројекту су учествовали наставници енглеског језика Гордана Класња и Владимир Широки из Новог Сада, и Љиљана Марков и Славица Микић из Зрењанина. Кустоски тим пројекта који је спроведен у зрењанинском Музеју чиниле су Јасмина Јакшић Субић, виши кустос – историчар уметности Спомен-збирке Павла Бељанског и Ивана Арађан, кустос-историчар уметности из Народног музеја Зрењанин.

Циљ пројекта TALE јесте активно учење еглеског језика у Музеју, уз промовисање културног наслеђа, где је уметност у фокусу учења. Ученице осмих разреда ОШ “Петар Петровић Његош” и ОШ “Жарко Зрењанин” најпре су у школи имале припремни час у коме су се упознале са термнологијом енглеског језика у уметности, врстама уметности, техникама и друго. Доласком у музеј, одржано им је кустоско вођење кроз Уметничко одељење Музеја на енглеском језику. Одабране су три теме које су ученице касније обрађивале унутар задатака који су били приређени, а тицали су се појмова из примењене уметности, сликарства и скулптуре. Успешно спроведеном првом радионицом овог типа, Народни музеј Зрењанин ће са поносом представити нови програм и успоставити сарадњу са наставницима енглеског језика.

Захваљујемо се Спомен-збирци Павла Бељанског, наставницима енглеског језика и учесницама радионице на сарадњи.

Више о пројекту TALE можете прочитати на линку: https://belјanskimuseum.rs/teach-art-learn-english/

Прочитајте остале актуелности

Народни музеј Зрењанин

Актуелности