Promocija knjige „Azrini svjedoci“

Promocija knjige „Azrini svjedoci“ autora Borisa Leinera, nekadašnjeg bubnjara grupe Azra, i Jasminke Mitrić biće održana u ponedeljak, 23. maja 2022, u Atrijumu Narodnog muzeja Zrenjanin sa početkom u 18 časova. U pitanju je zbirka pisama obožavalaca kultnog benda Azra i na gotovo 300 stranica, nižu se sećanja fanova iz minulih decenija, sa teritorije čitavog područja bivše Jugoslavije. Naročito se ističu priče sa primorja, ali i one koje su vezane za Beograd, Niš, Pančevo. Čitaoci ove knjige vratiće se kroz vreme u atmosferu zabave i rokenrola. Knjiga “Azrini svjedoci” može se smatrati i svojevrsnim reprezentom kulture sećanja na prošla vremena protkana kultom benda Azra.

Na promociji će govoriti autori Boris Leiner i Jasminka Mitrić, i kustoskinja Ivana Arađan, u ime domaćina. Boris Leiner je nekadašnji legendarni bubnjar više kultnih bendova poput Azre, Vještica i Haustora. Nakon intrigantne autobiografije “Sve bio je ritam”, pred publikom je sada zbirka priča fanova Azre, izdata 2022. godine u Zagrebu.

Prisutni će moći da kupe knjigu “Azrini svjedoci” nakon promocije.

Citat iz knjige:

“PRVI VELIKI KONCERT AZRE U BEOGRADU 3. februar 1981.”

 O Azri se samo pričalo; ona je u to vreme još uvek svirala samo u Zagrebu kao narastajuća urbana rok legenda. U Jugotonu sam kupio prvi album čim je izašao. Svirka mi se svidela, prateći vokali, ali glas me nije dotakao na prvu 30 loptu. Ipak, 3. februara 1981. sam otišao u Dom omladine da gledam prvi koncert Azre u Beogradu. Mesec dana pre koncerta napunio sam tek sedamnaest godina. U publici je bilo dosta rok novinara; neki su već počeli da hvale Azru kao npr. Petar Luković koji je pisao najduhovitije tekstove. Bilo je tu, naravno, dosta omladine i novinara-prepuna sala. Koliko znam, danas ne postoji video zapis, ali postoji audio zapis tog koncerta, i može se čuti na Youtube kanalu. Izlazi visoki Johnny olindran kao vojnik, s crnim pilotskim rejban naočarama, crna košulja sa zarolanim rukavima, kod grudi raskopčana, uska ramena, dlakave grudi, s Johnnya lipti znoj. Pantalone crne, original kelnerske, i to zvonaste. Crne šimike. Izgleda, blago rečeno, neuobičajeno za rok zvezdu, kao puki autsajder…

Ulaz je slobodan, dobro došli!

Pročitajte ostale aktuelnosti

Narodni muzej Zrenjanin

Aktuelnosti