Промоција књиге „Азрини свједоци“

Промоција књиге „Азрини свједоци“ аутора Бориса Леинера, некадашњег бубњара групе Азра, и Јасминке Митрић биће одржана у понедељак, 23. маја 2022, у Атријуму Народног музеја Зрењанин са почетком у 18 часова. У питању је збирка писама обожавалаца култног бенда Азра и на готово 300 страница, нижу се сећања фанова из минулих деценија, са територије читавог подручја бивше Југославије. Нарочито се истичу приче са приморја, али и оне које су везане за Београд, Ниш, Панчево. Читаоци ове књиге вратиће се кроз време у атмосферу забаве и рокенрола. Књига “Азрини свједоци” може се сматрати и својеврсним репрезентом културе сећања на прошла времена проткана култом бенда Азра.

На промоцији ће говорити аутори Борис Леинер и Јасминка Митрић, и кустоскиња Ивана Арађан, у име домаћина. Борис Леинер је некадашњи легендарни бубњар више култних бендова попут Азре, Вјештица и Хаустора. Након интригантне аутобиографије “Све био је ритам”, пред публиком је сада збирка прича фанова Азре, издата 2022. године у Загребу.

Присутни ће моћи да купе књигу “Азрини свједоци” након промоције.

Цитат из књиге:

“ПРВИ ВЕЛИКИ КОНЦЕРТ АЗРЕ У БЕОГРАДУ 3. фебруар 1981.”

 О Азри се само причало; она је у то време још увек свирала само у Загребу као нарастајућа урбана рок легенда. У Југотону сам купио први албум чим је изашао. Свирка ми се свидела, пратећи вокали, али глас ме није дотакао на прву 30 лопту. Ипак, 3. фебруара 1981. сам отишао у Дом омладине да гледам први концерт Азре у Београду. Месец дана пре концерта напунио сам тек седамнаест година. У публици је било доста рок новинара; неки су већ почели да хвале Азру као нпр. Петар Луковић који је писао најдуховитије текстове. Било је ту, наравно, доста омладине и новинара-препуна сала. Колико знам, данас не постоји видео запис, али постоји аудио запис тог концерта, и може се чути на Youtube каналу. Излази високи Johnny олиндран као војник, с црним пилотским рејбан наочарама, црна кошуља са зароланим рукавима, код груди раскопчана, уска рамена, длакаве груди, с Јохннyа липти зној. Панталоне црне, оригинал келнерске, и то звонасте. Црне шимике. Изгледа, благо речено, неуобичајено за рок звезду, као пуки аутсајдер…

Улаз је слободан, добро дошли!

Прочитајте остале актуелности

Народни музеј Зрењанин

Актуелности