Предавање “Између наде и злочина: О амбивалентном дејству народних лекова у традиционалној култури Срба”

У Салону Народног музеја Зрењанин у среду, 29. марта 2023, са почетком у 19 часова, биће одржано предавање “Између наде и злочина: О амбивалентном дејству народних лекова у традиционалној култури Срба” у оквиру изложбе „Танка линија – Између лека и отрова“.

Лек и отров нису увек били супротстављени и оба су се у народу подводила под исти назив – лек. Лек је био и када су се лечили неплодност, костобоља, кожне и многе друге болести али врло често тај лек је садржао и опасне састојке који су доводили до супротног дејства, када би уместо оздрављења наступила смрт. О амбивалентном дејству народних лекова и отрова у традиционалној култури Срба говориће нам етнолог др Весна Марјановић.
Предавање је организовно поводом изложбе “Танка линија – Између лека и отрова” коју је реализовао Музеј науке и технике у сарадњи са Музејем за историју фармације Фармацеутског факултета у Београду, а која је тренутно доступна зрењанинској публици у Малом салону НМЗ. Позивамо Вас да посетите изложбу, а потом и да нам се придружите на првом пратећем програму током трајања изложбе о танкој линији између лека и отрова.

Прочитајте остале актуелности

Народни музеј Зрењанин

Актуелности