Изложба фотографија Павла Таборошија „Кану Корал Копра“

Изложба фотографија Павла Таборошија под називом „Кану Корал Копра“ биће доступна за посетиоце од 8. априла до 7. маја 2021. године у Салону Народног музеја Зрењанин.

Надлежни кустос је Душан Маринковић, виши кустос, академски фотограф и графички дизајнер.

Ова изложба представља комбинацију документарног и путописног рада на бележењу наслеђа и геоморфологије Маршалских Острва. Фотографије су настале као део пројекта који су споводили Министарство образовања Маршалских Острва и „Исланд Ресеарцх анд Едуцатион Инитиативе“ из Савезне Државе Микронезије на ком су Павле и Срђана Табороши сарађивали као фотографи. У периоду од шест месеци обишли су 12 атола и преко 40 острва. Истраживање је било изузетно напорно, јер је једини начин путовања до неких мањих острва био теретни брод који преноси копру.

„Маршалска Острва су данас независна држава, која има веома бурну историју која у неким сегменима подсећа на истроију наше земље. Без обзира на то што се налазе на супротним крајевима планете и што већина становништва никада није чула за Србију или Југославију, на примеру ове културе можемо научити много о нама самима“, навео је Павле Табороши.

Прочитајте остале актуелности

Народни музеј Зрењанин

Актуелности