Изложба “Види ширу слику”

У уторак, 21. јуна 2022. године, са почетком у 19 часова у Малом салону Народног музеја Зрењанин биће свечано отворена изложба под називом “Види ширу слику”. Гост на отварању биће Дезмонд Дојл, аутор истоименог пројекта.

„Види ширу слику” је интернационални уметнички подухват који за циљ има да окупи фотографе и уметнике широм наше планете, па тако у реализацију овог пројекта укључи што више људи из различитих држава. Ова изложба заправо показује како се наши животи заснивају на сличним жељама, вредностима и осећањима без обзира одакле долазимо.

У данашњем свету, где се много више пажње придаје негативним стварима и дешавањима која нас још више удаљавају, један овакав пројекат који уједињује људе из различитих делова света и култура изузетно је значајан. Учесници у пројекту „Види ширу слику” су професионални уметници, студенти или сликари-аматери, који уједињени кроз свој таленат и визију приказују њихову околину и њихов свет – НАШ СВЕТ. Овај пројект ће бити завршен тек када међу учесницима буде уписан бар по један уметник из сваке државе наше планете.

Пројекат је у 2015. години започео Дезмонд Дојл, ирски писац и певач са адресом у Аустрији, а као представник Србије и Зрењанина у овај пројекат укључена је Јелена Гвозденац Мартинов, академски сликар и шеф Конзерваторске службе Народног музеја Зрењанин.

Пројекат обухвата 90 радова, а на изложби у зрењанинском музеју наћи ће се око 40 слика. Поставка ће трајати до 5. јула 2022. године у Малом салону Народног музеја Зрењанин.

Прочитајте остале актуелности

Народни музеј Зрењанин

Актуелности