Додела награда Светосавског литерарног и ликовног конкурса под називом „Свети Сава слогу слави”

У Малом салону Народног музеја Зрењанин у среду, 22. фебруара 2023. године, са почетком у 18 часова биће одржана свечаност поводом доделе награда Светосавског литерарног и ликовног конкурса под називом „Свети Сава слогу слави” које организује „Светосавље“ из Зрењанина.

На овогодишњем литерарном конкурсу са темом “Свети Сава слогу слави” учествовали су ученици VII и VIII разреда основних школа из Зрењанина и општине Житиште. Од пристиглих 36 радова, у најужи избор ушло је 8, а добитници награда биће проглашени на самој свечаности. Као и претходне године „Светосавље“ ће доделити 15.000 динара за I награду, 10.000 динара за II и 5.000 динара за III награду.

На ликовни конкурс са темом “Свети Сава слогу слави” пристигло је око 1.000 дечјих радова, узраста од I до VI разреда, из основних школа из Зрењанина и општине Житиште. У ужи избор ушло је 60 радова, а добитници награда ће као и код литерарног конкурса бити проглашени на самој свечаности. Награде су такође 15.000 динара за I место, 10.000 динара за II место и 5.000 динара за III место.

На свечаности поводом доделе награда обратиће се директор Народног музеја Зрењанин Синиша Оњин, председник „Светосавља“ Драган Видаковић, а беседу ће говорити свештеник Дејан Бојанић. У програму ће учествовати и Васкрсија Ковачевић, ученица Средње музичке школе “Јосиф Маринковић” у класи професорке Ане Алексић Шајрер и дечији хор “Рафаило банатски”.

Модератор догађаја је Владислава Игњатов, виши кустос-историчар Народног музеја Зрењанин.

Овом приликом биће отворена и изложба дечјих радова насталих повом Светосавског ликовног конкурса „Свети Сава слогу слави” у Малом салону и Холу Народног музеја Зрењанин. Изложбу ће приредити мр Милан Граховац, Владислава Игњатов, виши кустос-историчар и Алексанра Курјак, музејски едукатор, а иста ће трајати до 8. марта 2023. године.

Прочитајте остале актуелности

Народни музеј Зрењанин

Актуелности