XXII ЗРЕЊАНИНСКИ СУСРЕТ СЛИКАРА I XVII ИЗЛОЖБА МИНИЈАТУРА ЗРНО

У петак, 22. октобра 2021. године, у периоду од 15 до 19 часова у Народном музеју Зрењанин биће одржано отварање две изложбе сликара аматера – XXII Зрењанински сусрет сликара у Малом салону и XVII изложба минијатура Зрно у Холу.

 На конкурс овогодишњег Зрењанинског сусрета сликара одазвало се 70 аутора са 97 радова. Учесници ове изложбе су сликари аматери из Сомбора, Новог Сада, Панчева, Кладова, Смедеревске Паланке, Лознице, Сремске Каменице, Београда и Зрењанина. Селектор је академски сликар из Зрењанина, Александар Качар, који ће доделити две награде за сликарство и 10 похвала. Увек су посебно занимљиви млади аутори који се укључују у свет уметности, доносе нове погледе и воде нас у свој свет уметности и будућности, али не заостају и не остају без посебне похвале ни старији учесници – настарији учесник овогодишње изложбе, са својих 90 година, свима може послужити као инспирација.

Паралелно, у Холу Народног музеја Зрењанин биће представљена 83 рада 45 аутора у оквиру XVII изложбе минијатура Зрно. Аутори долазе из више градова, а најбољима ће бити додељене три награде и 6 похвала, које ће такође одредити академски сликар Александар Качар.

Изложбе организује УЛАЗ (Удружење сликар аматера Зрењанин) уз подршку Народног музеја Зрењанин, а обе поставке ће трајати до 29. октобра 2021. године.

Прочитајте остале актуелности

Народни музеј Зрењанин

Актуелности