Online радионица са илустратором у оквиру Erasmus+ пројекта

 „Настављене су активности у оквиру Еразмус плус пројекта Train2Sustain, реализацијом онлајн радионице за децу, са илустратором Младеном Анђелковићем. Радионицу су, преко видео-комуникационог сервиса Google Meet, водили Владимир Тот и Јелена Гвозденац, а учествовала су деца узраста од 8 до 13 година. Младен Анђелковић је један од водећих илустратора тренутно, у области илустрације књига за децу, и сарађује са највећим издавачким кућама за децу и младе, попут Креативног центра и Пчелице.

Радионица је имала три сегмента, најпре су деца имала прилике да се упознају са илустратором, да сазнају како се постаје илустратор и шта је све потребно да би се постао успешан илустратор или стрип цртач, где илустратори прича за децу проналазе идеје за своје цртеже и колико је потребно талента а колико рада да би се постао добар цртач, у коју школу иду илустратори итд. Током другог дела радионице, деца су могла да разгледају илустрације Младена Анђелковића, како оних за децу, тако и оних за одрасле. Такође, Младен је одговарао на сва дечија питања о техникама које је користио током илустровања, а највише питања било је упућено илустратору о дигиталним алатима које користи. Трећи сегмент радионице био је посвећен дечијим цртежима. Учесници радионице изабрали су са Младеном шта желе да цртају, а затим су заједно, уз савете илустратора који је цртао уживо разним стиловима, стварали своје радове, које су затим мејлом послали водитељима радионице, на малу онлајн изложбу свих насталих радова.

Радионица је снимана а снимак радионице биће постављен на друштвене мреже, како би што већи број деце могао да је види. Радионица је осмишљена и реализована као део пројекта који, између осталог, истражује начине представљања, афирмисања и популарисања садржаја из културе, као и уметника и њиховог рада у околностима прилагођеним пандемији. Пројекат Train2Sustain бави се и алатима који у дигиталном окружењу могу помоћи младим уметницима и едукаторима који раде са младима.“

Прочитајте остале актуелности

Народни музеј Зрењанин

Актуелности