Новогодишњи концерт Зрењанинског камерног хора

Новогодишњи концерт Зрењанинског камерног хора биће одржан у петак, 23. децембра 2022. године, са почетком у 19 часова у Салону Народног музеја Зрењанин. Улаз је бесплатан.

Зрењанински камерни хор је 2018. године основала мастер теоретичарка уметности и диригенткиња Андреа Поша, са циљем очувања и популаризовања дуге градске традиције хорског певања. Њен ентузијазам надограђује велика посвећеност певача различитих професија и интересовања, што доприноси лепоти и креативности хора. На репертоару се налазе композиције модерног стваралаштва, аранжмани које пишу чланови хора, као и студенти Академије уметности у Новом Саду.

Хор је досад имао прилику да наступи на хорском фестивалу „Слободан Бурсаћ”, фестивалу „Нови простори”, хуманитарном концерту „Небојши за кларинет”, у представи смедеревског позоришта ПАТОС „Inner Lights/Унутрашња светла”. У сарадњи са креативним центром ЦЕКОМ гостовали су у представи „Индиго”, али и на многим другим свечаним догађајима и манифестацијама. Публика Народног музеја Зрењанин имала је прилику да их послуша и у овогодишњој Ноћи музеја.

Прочитајте остале актуелности

Народни музеј Зрењанин

Актуелности