Ексклузивно представљање првих примерака издања “ Тарзан – Господар Џунгле”

У петак 30.09. са почетком у 19ч, у Великом салону Народног музеја Зрењанин, ексклузивно представљање првих примерака издања “ Тарзан – Господар Џунгле”, преведених на српски језик, за које је визуелна решења урадио наш суграђанин Стеван Субић.

“Тарзан” је до данас преведен на 6 језика, и дуго очекивани превод за читалачку публику нашег региона, напокон је угледао светлост дана и у Србији. Реномирани Српски издавач Макондо, Субићев издавач за простор Балкана, припремио је ексклузивну књигу, у тесној сарадњи са аутором, који овим издањем својим читаоцима представља нови ауторски стандард по коме ће сви његови наслови и предстојећи преводи бити објављивани.

Наслов је објављен премијерно у Француској 2021. године, где је имао два посебна издања и где је фантастично примљен од тамошње публике и критике. Уследили су преводи у Холандији, такође 2 посебна издања, затим Шпанији, Немачкој, Бразилу а јос 2 превода на велике светске језике су у припреми. Аутор се и овог пута одлучује да први примерци књиге буду доступни управо у његовом родном граду, за Зрењанинце, пре него што књига буде промовисана у другим градовима наше земље и у региону. Својеврсна премијера и пракса, су оно што као аутор присутан на глобалној уметничкој сцени жели да подари својим суграђанима и свом родном граду. Премијером аутор поставља на мапи као важно место, град у коме се за уметност наше генерације важне ствари дешавају прве.
Разговор са публиком, уз доступне ексклузивне прве примерке књиге, водиће аутор Стеван Субић са гио уредником Маконда, Кристијаном Релићем.

Надлежни кустос је Душан Маринковић.

Прочитајте остале актуелности

Народни музеј Зрењанин

Актуелности