Радионице – Знањем чувам свет око нас

Током трајања изложбе фотографија Предрага Костина “Реке живота” у Народном музеју Зрењанин организоване су радионице „Знањем чувам свет око нас“ за децу узраста од првог до шестог разреда основне школе.

За ученике је после обиласка и тумачења изложбе припремљен квиз који раде у групама, а потом деца цртају одабране животиње. Узимају јастучиће и прибор (оловку, гумицу,  дрвене бојице) и седају испред одабране фотографије да цртају. Цртеж могу обојити и за столом у простору дечије радионице (у продужетку изложбеног салона).

Тежина теста прилагођена је узрасту, а за ученике петих и шестих разреда цртање није обавезно (зависи од расположивог времена и интересовања ученика).

Радионице води Александра Курјак, музејски едукатор.

Сви термини до краја трајања изложбе су резервисани.

Подсећамо: Изложба „Реке живота“ Предрага Костина кроз фотографије представља живи свет настањен око наших великих река и покушај је аутора да утиче на промену свести и размишљање савременог човека да сачува природу која полако нестаје. Фотографије су настале на територијама специјалних резервата природе: Стари Бегеј – Царска бара, Горње Подунавље и Ритови доњег Потисја, као и на територији Националног парка Фрушка Гора.

Више информација на Инстаграм налогу аутора изложбе @divlјa_srbija

Прочитајте остале актуелности

Народни музеј Зрењанин

Актуелности