Представљање Ерасмус плус пројекта под називом „Train2Sustain“

Представљање Ерасмус плус пројекта под називом „Train2Sustain“ одржаће се у Салону Народног музеја Зрењанина, у петак, 28. априла, са почетком у 11 х. Ради се о првом Erasmus плус пројекту у којем Музеј учествује, у сарадњи са партнерским организацијама: „Art Mine“ (Austrija), „Gain&Sustain: Europe“ (Austrija), „Zveza Mink Tolmin“ (Slovenija) i „Solidarity tracks“ (Грчка). Менаџерка пројекта је Јелена Гвозденац Мартинов, сликарка виши рестауратор, финансијски сарадник за управљење пројектом је Гордана Дукић, а сарадник Музеја на овом пројекту била је и Градска народна библиотека „Жарко Зрењанин“, библиотекари Влада Тот и Тања Граовац.

Пројекат се бави утицајем који је пандемија вируса Covid-19 имала на институције из области културе и културних индустрија, како на раднике у култури, тако и на уметнике и едукаторе, и то из угла рада са младима. Према подацима UNESCO (2020), 60 % активности установа културе морало је бити отказано или измењено, што је отворило питања дигитализације уметности и премештања догађаја у дигитални простор, на која је пројекат „Train2Sustain“ понудио одговоре.

Ерасмус плус пројекат „Train2Sustain“ имао је неколико исхода и више едукативних активности током 24 месеца трајања, у периоду од 2021. до 2023. године. Финални производ пројекта је креирање интернет странице www.Train2Sustain.net , на којој су доступни сви подаци о партнерским организацијама, као и сви резултати пројекта.

Прочитајте остале актуелности

Народни музеј Зрењанин

Актуелности