Предавање „Дизајн активизам“

У Салону Народног музеја Зрењанин у недељу, 23. априла 2023. године, са почетком у 13 часова предавање под насловом „Дизајн активизам“ одржаће Мирко Илић, југословенско-амерички стрип-цртач, илустратор, педагог и дизајнер светске репутације који од 1986. године живи и ради у Њујорку (САД).

Мирко Илић је објављивао илустрације у Тајму, Њујорк тајмсу, Вол Стрит журналу и другим утицајним америчким новинским листовима и часописима. Године 1991. постаје уметнички директор Тајм Интернешнала, а 1992. уметнички директор страница насупрот уредничке (оп-ед) у Њујорк тајмсу. Добитник је бројних награда, а дела му се чувају у збиркама Музеја Смитсонијан и МоМа у Њујорку.

Сарадња Мирка Илића са Народним музејом Зрењанин започела је почетком 2020. године када је у изложбеном салону и на паноима на Тргу Слободе организована изложба плаката „Пројект Толеранција“. Ове године она ће бити проширена предавањем Мирка Илића на тему „Дизајн активизам“ које говори о неопходности слободе изражавања и уметничког активизма. Организатор предавања у име Народног музеја Зрењанин је Дејан Воргић, кустос-историчар уметности, док ће изложба „Пројект Толеранција“ бити организована у Белом Блату од стране Марте Аничић (АирМарта) и Салаша Лујза.

Прочитајте остале актуелности

Народни музеј Зрењанин

Актуелности