Концерт хора „Свети Серафим Саровски“

Хор „Свети Серафим Саровски“ обележава четврт века успешног рада и постојања свечаним концертом у Салону Народног музеја Зрењанин у недељу, 26. децембра 2021. године, са почетком у 19 часова.

Овај мушки ансамбл састављен је од професионалних хорских певача, диригента и солиста. За ову прилику припремили су посебно одабране хорске нумере, које су обележиле њихов репертоар у протекле две и по деценије.

Хор „Свети Серафим Саровски“ од свог оснивања, 1995. године, делује при храму манастира Свете Меланије Римљанке у Зрењанину. По благослову Његовог Преосвештенства, Епископа банатског Господина Никанора, хор својим појањем активно учествује на сваконедељним Литургијама, и празничним богослужењима у свом матичном храму, као и ширем окружењу.

Досадашњи рад хора обележила је веома богата и разнолика концертна активност широм Србије, али и у дијаспори (Немачка, Данска, Шведска, Велика Британија, Мађарска, Аустрија, Р.Српска, Пољска, Словачка,Швајцарска, Словенија, Хрватска, Румунија, Русија, Аустралија… ).

Хор је добитник  Награде за популаризацију Хорске музике и успешно неговање хорске традиције Града Зрењанина за 2014. годину. и орден „Св. Владике Николаја“ Српске Православне Цркве (2016.)

Улаз је слободан. Добродошли!

Прочитајте остале актуелности

Народни музеј Зрењанин

Актуелности