Премијера видеа „У атељеу Мирјане Николић Пећинар“

Премијера видеа под насловом „У атељеу Мирјане Николић Пећинар“ насталог у оквиру програмске активности „Мали кустоси – велике приче“ коју спроводи Одељење за педагошки рад и односе с јавношћу Народног музеја Зрењанин биће одржана у петак, 3. новембра 2023. године, са почетком у 18 часова. Видео је настао у амбијенту изложбе „Интимни простори Мирјане Николић Пећинар“, а начинили су га ученици виших разреда основне и ученици средње школе који су полазници Дечијег центра Смајли из Зрењанина. Овогодишњи „мали кустоси“ својом креативношћу и глумачким талентом приближиће својим вршњацима лик и дело сликарке Мирјане Николић Пећинар.

Рад са младима, који је обухватао припремне фазе тумачења и разговора о поменутој изложби, реализовала је Ивана Арађан, виши музејски педагог, историчар уметности, за рад са полазницима Дечијег центра Смајли на креативном осмишљавању сценарија била је задужена Десанка Кантар, а за обуку и снимање заслужна је професионална продукција Удружење „Печат“.

Видео је реализован у оквиру пројекта „Интимни простори Мирјане Николић Пећинар“ финансираног од стране Министарства културе Републике Србије.

Прочитајте остале актуелности

Народни музеј Зрењанин

Актуелности