Tatjana Petrović

Tatjana Petrović – Samostalni preparator za konzervaciju metala.
(Zrenjanin, 1978)

Kontakt
Telefon: 060/ 7271278
: tatjanapetrovic13@gmail.com

• Obrazovanje

Diplomirala na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija Zrenjanin, odsek Inženjer hemijske tehnologije (2007 god.)

• Usavršavanje

Stručno usavršavanje iz oblasti konzervacije metala završila u Ateljeu za konzervaciju metala u Centralnom institutu za konzervaciju u Beogradu pod nadzorom konzervatora metala Nataše Krstić.(2014 god.)

Stručno usavršavanje nastavila 2015.god. u Muzeju Vojvodine u Novom Sadu kod muzejskog savetnika za konzervaciju ,Ane Olajoš.

• Radno iskustvo

Od 2000.godine zaposlena u Narodnom muzeju Zrenjanin, a od 2005. posle položenog stručnog ispita u Muzeju Vojvodine u Novom Sadu radila kao muzejski vodič.
Kao muzejski vodič tumačila stalnu postavku muzeja i sve tematske izložbe organizovane u Muzeju.

Od 28.11.2016. posle položenog stručnog ispita u Muzeju Vojvodine u Novom Sadu i stekavši zvanje tehničar konzervator radi kao Samostalni preparator za konzervaciju metala.

Kao samostalni preparator za konzervaciju metala radila konzervaciju muzejskih predmeta iz Istorijskog odeljenja (oružje, ordenje, vojničke rekvizite, pehare….), iz Arheološkog odeljenja (novčiće, nakit, amulete…), iz Umetničkog odeljenja (ukrasne kutije, kandila, religijske rekvizite, svećnjake, lustere….), iz Etnološkog odeljenja (predmete pokućstva, poljoprivredne alatke i rekvizite…), iz Prirodnjačkog odeljenja ( radila konzervaciju dermoplastičnih preparata ptica), iz Likovne zbirke (konzervacija predmeta iz Spomen sobe Uro Predića, Tibora Varadija, Todora Manojlovića….).

U OŠ“Svetozar Marković- Toza“ u Tarašu radila na konzervaciji i restauraciji gipsanih skulptura i bisti umetnice Ljubice Tapavički i učestvovala u radionicama o konzervaciji priređenim za učenike te škole.

Učestvovala više puta u arheološkim radionicama za decu u Noći muzeja.

Učestvovala na arheološkom iskopavanju na lokalitetu Jančina humka 2017. godine.
Učestvovala u pisanju i realizaciji nekoliko projekata Ministarstva kulture.

Učestvuje u realizaciji svih tematskih izložbi u Muzeju.

• Edukacija (seminari)

Principi konzervacije, Centralni institut za konzervaciju Beograd (2012.)

Digitalizacija vojvođanskih muzeja , Muzej Vojvodine Novi Sad (2014.)

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja