Srđan Priljeva

Srđan V. Prilјeva, viši kustos istoričar, rođen je 11. juna 1968. godine u Zrenjaninu. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Beogradu, studijska grupa – istorija. Funkciju direktora Narodnog muzeja u Zrenjaninu obavlјa u periodu od 2000-2005. godine, tokom kojeg je započeo i uspešno priveo kraju obiman posao vezan za rekonstrukciju zgrade Narodnog muzeja Zrenjanin. Zahvalјujući uloženom trudu i nesebičnom zalaganju, uspeo je da se izbori za stvaranje prestižnog, izložbenog salona u sklopu ustanove u kojoj i danas radi.
Autor je dela „Ruska kolonija u Velikom Bečkereku – Petrovgradu”, čija se publikacija očekuje do kraja tekuće godine. Recenzent knjige je muzejski savetnik Mile Cvetić, dok je stručnu pomoć autoru u periodu nastanka dela, nesebično pružao akademik Ljubodrag Dimić. Autor je spisa „Srbi u ranom srednjem veku” i „Hercegovci u Banatu”, koji su u pripremi.
Autorska izložba „Istorija Rusa u Velikom Bečkereku – Petrovgradu“ realizovana je u izložbenom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin.
Koristi se ruskim i engleskim jezikom.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja