Svečano zatvaranje izložbe grafika Branimira Karanovića “Fosilizacija“

Feb 2, 2022

U utorak, 8. februara 2022. godine, u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin sa početkom u 18 časova povodom zatvaranja svoje izložbe grafika „Fosilizacija“ profesor Branimir Karanović održaće predavanje o svom dugogodišnjem radu uz video prezentaciju.

Ulaz je slobodan.

Branimir Karanović (1950, Beograd) diplomirao je 1974. na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, klasa prof. Božidara Džmerkovića. Magistrirao je 1976. na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, klasa prof. Marka Krsmanovića. Od 1974. aktivno  izlaže na samostalnim (Beograd, Novi Sad, Zagreb, Rijeka, Ljubljana, Venecija, Solun, Pariz, Prag…) i na kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu (Beograd, Krakov, Edinburg, Lisabon, Solun, Njujork, Tuzla, Berlin, Ulan Bator, Pariz, Madrid, Beč, Tokio, Hjuston …). Od 1978. do 1997. profesor fotografije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a od od 1996. profesor fotografije na grafičkom odseku Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Od  2006. Ima zvanje profesora emeritusa na Fakultetu primenjenih umetnosti Univerzita umetnosti u Beogradu. Bavi se grafikom i fotografijom.

Podsećamo, izložba „Fosilizacija“ otvorena je 17. januara 2022. godine u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, a nadležni kustos je Dušan Marinković, viši kustos zrenjaninskog Muzeja.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja