Приче из депоа

јул 5, 2020

Изложба „Приче из депоа“ биће постављена у Салону Народног музеја Зрењанин од петка 5. јуна 2020. године. Посетиоци ће моћи да је погледају током лета.

Изложба представља приказ одабраних предмета из свих одељења и збирки унутар Народног музеја Зрењанин. Публици приказује експонате који су ретко излагани (или готово никада) и нису уврштени као део сталне поставке Музеја. Предмети који су смештени у депоу, повремено се користе за потребе монографских или тематских изложби, публиковање, пригодна предавања и кустоски истраживачки рад. Кроз неколико камерних поставки представиће се Природњачко, Археолошко, Етнолошко, Историјско (збирке старије, новије и историје спорта) и Уметничко одељење (збирке примење и ликовне уметности), као и Збирка старе и ретке књиге, која се чува као део Специјалне музејске библиотеке. Циљ изложбе је да се представи целокупан рад музејских служби и одељења, и поред сталне поставке која презентује најзначајније, најрепрезентативније експонате из свих поменутих области завичајног наслеђа, публика стекне увид и у богате фондове који нису доступни јавности, а чувају се унутар музејских депоа.

Изложба је резултат сарадње поменутих одељења, Фотографског одељења, Конзерваторско-рестаураторске, Техничке и Педагошко-информативне службе уз техничку подршку и сарадњу информатичара.
Аутори изложбе су кустоси поменутих одељења и служби.

Изложба ће бити доступна публици од петка, 5. јуна 2020. године. Свечано отварање изложбе неће бити одржано због мера предострожности зарад спречавања ширења епидемије.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja