Srpski (SR) English (UK)     FacebookTwitter

 

NARODNI MUZEJ ZRENJANIN

Zlatna medalja Snežane Pantić (rođene Perić)

U stalnoj postavci Odeljenja istorije sporta, naši sugrađani i posetioci Narodnog muzeja Zrenjanin mogu da vide brojne medalje, pehare i druga sportska priznanja. Među njima je i osvojena zlatna medalja Snežane Pantić (rođene Perić) osvojena na klupskom šampionatu Evrope održanom 2003.godine. Takmičenje se odigralo u španskom gradu Ovijedu. Snežana Pantić (rođena Perić) je tada, zajedno sa ekipom ženske karate postave KK Dijamant, osvojila titulu klupskog šampiona Evrope.

Snežana Pantić (rođena Perić) je zrenjaninska i srpska najuspešnija karatistkinja koja se popela na najviša domaća, evropska i svetska postolja. Takmičila se za reprezentaciju Jugoslavije, zatim za Srbiju i Crnu Goru i na kraju za reprezentaciju Srbije. Celu svoju uspešnu klupsku sportsku karijeru provela je u karate klubu Dijamant sa kojim je bila i klupski prvak Evrope. U svom vlasništvu ima više od 30 titula i preko 100 medalja.

Izborom ove medalje za eksponat meseca najavljujemo otvaranje izložbe povodom 50 godina karatea u Zrenjaninu koja će biti postavljena na panoima na Trgu slobode tokom iduće nedelje.